De eerste week
Door: Jaap
Blijf op de hoogte en volg Jaap
25 April 2024 | Australië, Caloundra
Vorige keer ben ik geëindigd met het terugbrengen van de huurauto. We moesten eerst naar Jordy's huis om de huurauto op te halen. Hij kwam toen bij ons met Nora, die we een tijdje niet meer in levende lijve hadden gezien. Gelukkig is ze beslist niet eenkennig en verliep de hernieuwde kennismaking redelijk soepel. Marchien ging toen mee naar Jordy's huis om op Nora te passen. Best wel even weer spannend, maar Marchien heeft iets met kinderen en in een mum van tijd had ze Nora in de buze.
Vanwege technische problemen kwam ik de eerste week niet aan schrijven toe. Vandaar dat ik probeer om de eerste week in grote lijnen samen te vatten. een fijne bijkomstigheid tijdens ons verblijf hier is dat wij Jordy's auto tot onze beschikking hebben. Ellie heeft ook nog een auto en zo af en toe gebruiken Jordy en Nora die als we iets verder weg willen ondernemen. Jordy brengt Ellie dan even naar haar werk. Ellie heeft trouwens een andere baan. Ze hoeft niet helemaal meer naar Brisbane ( een uur heen en een uur terug) te rijden. Ze heeft gesolliciteerd en een baan 10 minuten van haar huis op een Primary School gekregen. Daar geeft ze aan zo'n 550 kinderen (basisschool) Italiaans.
Toen Jordy en ik terugkwamen van het vliegveld hebben we Marchien en Nora opgepikt en zijn we gaan lunchen met Robin en Jolien aan de boulevard.
In de eerste week hadden we best wel wat last van de jetlag. Op de vreemdste tijden wakker of heel erg slaperig en toch wel een aantal dagen vermoeid. Vooral de Greunigers hadden er best wel moeite mee. De Drenten een stuk minder[e-1f914]. We lagen de eerste dagen 's avonds om 20.00 uur op bed. Gaandeweg werden we fitter.
Jordy wilde zijn broer Robin wel even laten zien dat ze heel actief zijn in Australië. Hij ging met Robin naar Mt Coolum. Een berg die je met een flinke inspanning kunt beklimmen. Robin heeft er van genoten en was trots dat hij de top gehaald had. Voor Marchien en mij was het fijn dat we de onze ervaringen met Robin en Jolien konden delen. We kennen de omgeving enigszins en konden die aan hun laten zien. Destijds was Jordy onze gids, nu waren wij dat voor Robin en Jolien. We hebben ons rondje rond de vuurtoren gelopen. Een prachtig stuk strand met indrukwekkende rotspartijen in het water. We hadden in de eerste week prachtig weer, zo rond de 25 garden. Voor Jolien was het zaak om zich goed in te smeren. Ze heeft een hele lichte huid. Tot nu toe is alles goed gegaan. We hadden de auto bij de woning van Valerie neergezet. Dat is het huis waar Marchien en ik 2 keer hebben gelogeerd en waar Jordy en Ellie hebben gewoond. Wij zorgden toen voor de hond Draper. Bij de start van onze wandeling waren zij niet thuis. Toen we het rondje hadden gemaakt zei Marchien opeens dat ze Draper achter het hek zag lopen. We zagen Valerie toen ook. Ze was zojuist thuis gekomen. Draper was helemaal door het dolle heen toen hij ons zag. Hij was ons dus nog niet vergeten. Een prachtig weerzien. Later hebben we hem met z'n allen op het strand uitgelaten.
Op woensdag zijn we naar een grote markt geweest in Eumundi. Een plaats op een half uur rijden. Het was daar een drukte van belang met heel veel eettentjes van verschillende nationaliteiten. Ook te verkrijgen Hollands poffertjes. Die moesten wij proberen natuurlijk. Nou dit viel bitter tegen en nog hartstikke duur ook. Hier zagen we ook de bekende didgeridoo. Een blaasinstrument, vooral bekend in Australië. De Aboriginals bespelen dit instrument reeds duizenden jaren. Zie foto. We hadden Nora ook bij ons natuurlijk. Wat is dit kind vrolijk en vrij en een conditie van een paard. Ze zwaait naar iedereen en als ze een hond ziet is ze niet te houden. We zien nu wel wat we eigenlijk gemist hebben in haar ontwikkeling. Aan de andere kant, kijk eens wat we nu meemaken.[e-1f60a].
We hebben ook weer een bezoek gebracht aan the Warf. Prachtig gelegen aan het water met verschillende eettentjes en winkeltjes. Jordy heeft daar nog een tijdje gewerkt. Marchien en Jolien hadden een jurkenwinkel gespot en er moest natuurlijk gepast worden. Jolien heeft er één gekocht. De jurk staat haar mooi. menig Australische man moesten we op afstand houden.
Verder hebben we een bezoek gebracht aan een heel groot winkelcentrum met een grote speelplaats genaamd 'the Timezone'. We hebben daar allerlei spellen uitgeprobeerd en hebben daar ook nog gebowld.
Zondag werden we uitgenodigd door Peggy en Al. Zij hebben een schitterend huis in Buderim. Dat is de plek waar Marchien en ik straks gaan logeren, wanneer Robin en Jolien weer terug naar Nederland gaan. Een huis in een tropische omgeving, met een prachtige tuin en een zwembad. Later meer daarover.
De volgende keer vertel ik over de tweede week.
25 April 2024 - 14:24
Anja Vd Belt :
Wederom een leuk verslag gr ons
25 April 2024 - 15:43
Harm En Annie Tiemens:
Ziet er goed uit! Wat gezellig zo met z,n, allen, geniet er van!![e-1f642]
26 April 2024 - 11:46
Kor & Anja Mulder :
Weer mooi omschreven , al eerder gezegd Jaap ,
je hebt talent boekje van maken ..!
Mooi om te zien hoe jullie genieten van elkaar en om samen te zijn als gezin .
Lieve groet van ons uit Yffelte